Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie. Dit bericht niet meer tonen

Dit is Deloitte (blog)

De mensen die bij Deloitte werken hebben passie voor hun vakgebied en een eigen mening over actuele onderwerpen. Onderstaand vind je een verzameling van posts op diverse social media sites. Je kunt ook gericht zoeken op onderwerpen die jou interesseren.

Bedankt voor je interesse, via deze RSS feed houden wij je op de hoogte van de voor jou relevante evenementen. Let er op dat de filters die je hebt ingesteld van invloed zijn op de RSS-feed!
Blogposts 57 - 64 van 959

Programme Leadership: Een warm welkom!

Geschreven door: Wouter Hermanides


Vanuit het Programme Leadership teaming team wordt ieder jaar naar dit moment toe gewerkt en afgelopen mei was het zover: in de vorm van een vakdag is met de collega’s van Programme Leadership (PL) een dag lang gewerkt aan een casus voor de Stichting Leeruniek. Aangezien ik destijds pas een maand bij Deloitte werkte, was dit mijn eerste Deloitte vakdag. Samen met de andere new hires moest ik nog ontdekken wat het inhoudt om consultant te zijn. Daarnaast was dit direct een mooie kans om een aantal collega’s te leren kennen.

Lees "Programme Leadership: Een warm welkom!"

De Kennismakingsdagen: de start van jouw Audit Business Course avontuur in 2015!

Geschreven door: Esmée Trimbos


Sinds kort is het voor studenten mogelijk om zich in te schrijven voor de Deloitte Audit Business Course 2015 naar Boedapest. Ongetwijfeld een spannend moment voor jou in je (studie) carrière want je zet met je aanmelding al de eerste stappen op de arbeidsmarkt. Spanning roept bij mensen vaak een hoop vragen op en soms zelfs ook wat twijfels. Hoe zorg ik dat ik geselecteerd word? Wat als ik niet door de selectie heen kom? Kan ik dan nooit meer bij Deloitte werken? Wat wordt er nou eigenlijk van mij verwacht tijdens een kennismakingsdag? Klinken deze vragen jou bekend in de oren? Lees dan snel verder! 

Lees "De Kennismakingsdagen: de start van jouw Audit Business Course avontuur in 2015!"

Frisse start van het nieuwe controlejaar!

Geschreven door: Bas Nijland


Ik ben begonnen met het schrijven van deze blog vóór de zomervakantie, maar zoals met wel meer dingen heb ik ook dit over de zomervakantie heen moeten tillen. Het leeuwendeel van de controles is afgerond maar er blijven altijd een paar dingen liggen. Nadat ik vorig jaar ben gestart bij Deloitte ga ik deze zomer eerst genieten van een (al zeg ik het zelf) welverdiende vakantie zodat ik drie weken later heerlijk uitgerust kan starten met het nieuwe controlejaar!

Lees "Frisse start van het nieuwe controlejaar!"

Een werkweek van een STAR Consultant bij Deloitte Risk Advisory

Geschreven door: Dirk Boersma


Maandag
Op maandag starten we bij een financiële instelling. De klant heeft een probleem rondom het rapporteren van data naar de toezichthouder en heeft ons gevraagd hem te assisteren. Het probleem gaat allereerst om de beschikbaarheid van juiste data en daarnaast ook om het volledig zijn in de rapportage hiervan richting de toezichthouder. Vanuit Europa wordt er op dit moment regelgeving opgesteld om een nieuwe financiële crisis te voorkomen. Centraal in deze regelgeving is de beschikbaarheid van data. Accurate en betrouwbare data, waarmee de risico’s van financiële organisaties correct in kaart kunnen worden gebracht. Zodoende wordt de financiële sector transparanter. Data is er in overvloede, maar of deze ook accuraat en betrouwbaar is, is een tweede. Vandaar dat er vanuit Europa druk wordt uitgeoefend op de data architectuur en onderliggende IT-inrichting van de financiële sector. In hoog tempo worden enorme data uitvragen aan financiële instellingen gedaan. Een van de onderwerpen waarop dit gedaan wordt is liquiditeit en op dat punt zou de klant graag een verbeterslag willen maken. 

Lees "Een werkweek van een STAR Consultant bij Deloitte Risk Advisory"

On top of the world in Hong Kong

Geschreven door: Milou Bonnema


Toen ik vorig jaar over de business course naar Hong Kong las, twijfelde ik geen seconde. Ik heb direct gesolliciteerd! Vlak daarna kreeg ik een uitnodiging voor de selectiedag in Rotterdam. De selectiedag bestond uit twee delen: een individueel gesprek en het oplossen van een case in groepsverband. Ik was pas net begonnen met mijn master fiscaal recht en had het vak vennootschapsbelasting nog niet gehad, waardoor ik wat onzeker was over de case maar gelukkig verliep het allemaal prima. Een paar weken later kreeg ik het verlossende telefoontje: ik was geselecteerd voor de business course naar Hong Kong!   

Lees "On top of the world in Hong Kong"

De juiste combinatie tussen commercie en finance

Geschreven door: Guido Ebbing


Als je als jong broekie een definitieve keuze moet maken voor een studie, doe je dat vooral op goed gevoel. In mijn geval werd dit Bedrijfskunde, gevolgd door een Master Marketing aan de VU. Ik heb altijd getwijfeld tussen commercie en finance, maar tijdens mijn laatste jaar werd deze twijfel groter. Hoewel je met een Master Marketing breed kan zoeken op de arbeidsmarkt, zijn financiële functies de rest van je leven onbereikbaar. Na wat wikken en wegen deed mij dit beslissen een tweede master te gaan doen: Finance.

Lees "De juiste combinatie tussen commercie en finance"


Klaar voor de volgende carrièrestap?
Bekijk onze vacatures voor Young Professionals